name

Vindere 2017

Her kan du se alle ScanStar vinderne fra 2017 konkurrencen afholdt i Finland


Ti ScanStar-priser tildelt
Ti ScanStar-priser er blevet tildelt i denne år ScanStar-konkurrence. Der var 22 emballageløsninger i konkurrencen fra Finland, Sverige, Danmark og Norge.

Kvaliteten af de modtagne bidrag var meget høj i årets konkurrence, siger juryen. Juryen bemærker også med glæde, at antallet af bidrag steg ca. 40 procent fra sidste års konkurrence.


"Vi har set bidrag fra alle skandinaviske lande. Der var en bred vifte af gode muligheder at vælge imellem. Det viser, at knowhow i emballageindustrien er meget høj i Norden, siger juryen.

Juryen er også glad for, at emballagebranchen i Skandinavien fokuserer på slutbrugerfunktionalitet og brugeroplevelse. Også den nordiske emballageindustri fokuserer på ansvar og miljøaspekter. Juryen bemærker, at emballagen skal fungere for hele værdikæden: En emballage skal tilbyde beskyttelse og funktionalitet, give information, være bæredygtig og let at bortskaffe.

For juryen var et bidrag hævet over alle andre. Juryen nominerede Atrias moderne vakuumemballage til frisk hakket kød som deres førstevalg.

ScanStar er en fælles nordisk emballagekonkurrence, der afholdes hvert år siden 1969 af Scandinavian Packaging Association, SPA. Konkurrencen er åben for alle emballageløsninger designet, konstrueret eller fremstillet i et af de nordiske lande. ScanStar 2017 blev arrangeret af Finlands Packaging Association i Helsinki, hvor juryen blev samlet.

Formand for juryen af ​​konkurrencen var adm. Direktør Antro Säilä fra Finlands Packaging Association. Jurymedlemmer var Lasse Lavrsen, Toms Gruppen (Danmark), Allan Dickner, IKEA (Sverige, ikke til stede), Ole Anton Bakke, Jotun (Norge) og Markus Joutsela, Aalto Universitet (Finland). Derudover var Søren Rahbek Østergaard (Danmark) med som observatør for SPA og Johanna Nikunen (Finland) som presserepræsentant.

Prisoverrækkelsesceremonien for konkurrencen afholdes på Pakketopmødet i Lahti i Finland den 29. november 2017. En emballage tildelt en ScanStar har ret til at deltage i den internationale WorldStar-konkurrence arrangeret af World Packaging Organization (WPO).

ScanStar-vinderne er:


APak: Simple Sphere

Meget effektiv transportemballageløsning til levering af autodele. Denne omkostningseffektive løsning er nem at arbejde med, du behøver ikke værktøjer til at åbne og også håndteringssystemet er godt og moderne. Pakken sparer lagringsplads når den ikke er samlet og også når den er fyldt med bildele. Emballagematerialet er godt til genanvendelse, det er hovedsagelig pap og delene fremstillet af VCI og plastskum er nemme at fjerne. Emballagen forbedrer også ergonomien.

Producent: APak ab og Mondi Wellpappe Ansbach GMBH
Designer: APak ab og Mondi Wellpappe Ansbach GMBH
Emballagebruger: Volvo Car Cooperation
Flere oplysninger: magnus.sidling@apak.se

 

AR Carton Oy: Orion Sileo Børnesikret emballage


Børnesikker emballage til gel for at lindre støjangst til hunde. Dette er en børnesikret emballage med god mekanik og funktionalitet, og det er noget, jurymedlemmerne ikke har set før. Ideen om denne emballage i et stykke er smart, enkel og elegant og kan pakkes automatisk.

Producent: AR Carton Oy
Konstruktionsdesigner: Susanna Sotka
Emballagebruger: Orion Oyj
Flere oplysninger: maija.junkola-lehtonen@ar-carton.fi

 

Atria: Moderne vakuumpakke til frisk hakket kød


Vakuumplastopløsningen repræsenterer noget helt nyt i branchen. Det er enkelt, elegant og godt arbejdede. Vakuumpakken er lavet af fleksibel film, det sparer materiale og tager ikke meget plads under transport, på en butikshylde, i køleskabet eller skraldespanden. Den repræsenterer også effektiv anvendelse af eksisterende maskiner.

Denne emballage er juryens førstevalg i Scanstar 2017 konkurrencen og den overbeviste juryen i alle interaktionspunkter.

Producent: Atria
Konstruktionsdesigner: Packdesign ID
Emballagebruger: Atria
Mere information: aaro.makimattila@atria.com

 

Eltete TPM: The Box løsning til tung eksport


Emballagen er designet til at transportere lette eller tunge produkter. Produkterne er nemme at indlæse og losse i denne enkle, fiberbaserede materialeløsning. Den leveres i flad form, hvilket sparer plads, og den er let samlet uden værktøj. Det repræsenterer god brug af honeycomb egenskaber.


Producent: Eltete T PM
Konstruktionsdesigner: Eltete TPM
Bruger: Flere kunder
Mere information: matti.tarjo@eltete.com

 

Glomma Papp: Ny selvbakke løsning med låg til Skyrdåse

 
Fremragende løsning til detailemballage, som øger brandsynligheden. Opbygningen af bakken er stiv, flip-release systemet er nemt at bruge, og det fungerer godt mekanisk. Bakken er elegant og beskytter produktet rigtig godt. Dobbelt triagulær basedesign er noget, der aldrig har været set før.

Producent: Glomma Papp AS
Konstruktionsdesigner: Kelly Eldor Hakkebo
Emballagebruger: Q-meierine
Mere information: kelly.hakkebo@glommapapp.no

 

Plus Pack: Prægning på aluminiumbeholdere


Prægning på aluminiumsemballager er en ny ide i denne emballageapplikation, og det er teknisk ikke nemt at lave. Teknikken tilbyder en ny slags synlighed til brandejere i 3D. Beholderen er stiv selv uden prægning, men prægningen giver den ekstra styrke.

Producent: Plus Pack AS
Bygningsdesigner: Bengt Egelund
Emballagebruger: Fødevareindustrien
Mere information: c.hermansen@pluspack.com

 

Plus-pack: ZEN-udvælgelsesplatte


Brugervenlig platte til tapas eller salater, der er lavet af bæredygtigt materiale, PP Kalk. Mere end halvdelen af råmaterialet kommer fra naturlige mineraler, så emballagens miljøfaktor er positiv. Udformningen af den termoformede og alsidige platte er flot, og den er nem at bruge. Den haptiske følelse er også behagelig. Det er en god standardløsning med lav miljøpåvirkning.


Producent: Plus Pack AS
Konstruktionsdesigner: Plus Pack AS
Bruger: Emballageforhandlere og industrielle fødevarekunder
Mere information: k.garbacenka@pluspack.com

 

Pyrol: Fornybar æggeboks til genopfyldning af fiskebestand


Ny bionedbrydelig idé om æggeboks hjælper med at genskabe en selvbærende befolkning af vandrende fisk i flodhabitater. Emballagen er en smart, alternativ brug af pap, som ikke skaber affald. Det er en simpel løsning for en miljøudfordring, og den gør et godt stykke arbejde i årtier. Kartonemballagen kan også leveres fladt, hvilket giver værdi.


Producent: Pyroll Group Py
Konstruktionsdesigner: Manu Vihtonen, Teemu Jormanainen
Mere information: anne.aaltonen@pyroll.com

 

Stora Enso Emballage: Nyt emballagekoncept for kartonlamper


Transport- og salgsemballage til kartonlys repræsenterer fremragende ydeevne af bølgepap. Det er pænt designet og alle overflader af emballage er i brug. Enkeltemballagen er generelt godt lavet, og selv mindre detaljer er tænkt igennem og giver noget ekstra til brugeroplevelsen. Godt håndværk.

Producent: Stora Enso Packaging Oy
Konstruktionsdesigner: Miia Vettenranta
Emballagebruger: Andbros Oy
Mere information: timo.anonen@storaenso.com

 

Valio House brand 1 liter gavltop til mælkekarton: Tetra Rex Bio-Based


Helt og aldeles plantebaserede råvarer erstatter konventionelle gavl-toppakker i alle Valio-husets 1 liter-emballager. Råmaterialet er blevet ændret af de rigtige grunde, og det viser et skridt imod den rigtige retning. Det er et grønt valg, der er baseret på et langsigtet bæredygtighedsprojekt.

Producent: Tetra Pak
Emballagebruger: Valio
Flere oplysninger: tanja.virtanen-leppa@valio.fi