name

Vindere 2013

Her kan du se alle ScanStar vinderne fra 2013 konkurrencen afholdt i Finland


Scanstar 2013 vindere

I årets Scanstar deltog 16 emballager fra de Nordiske lande. Af dem blev 8 tildelt en Scanstar.  Danmark og Finland fik hver to, tre til Norge og en til Sverige. Det almene niveau på deltageremballagerne var højt. De fleste løsninger var i kategorien transport. Forbrugeremballagerne var mindre repræsenteret, måske på grund af de trange økonomiske vilkår. Løsningerne var for det meste baseret på eksisterende platforme, hvor de løste konkrete problemer, kun et fåtal udnyttede ny teknologi til at sætte en ny standard. Hvis økonomien tillader det, håber juryen at se flere nye løsninger baseret på ny teknologi til næste år. Scanstar vinderne går videre til WorldStar konkurrencen, hvor WPO’s jury mødes i november.

Skræddersyet iltbarriere emballage til fiske- og skaldyrsprodukter

Beskrivelse:

Danske RPC Superfos a/s har udviklet en serie på fire bægertyper af formsprøjtet PP med en helt ny syrebarriere i kombination med membrantætning. Emballagen giver en holdbarhed for fiske- og skaldyrsprodukter i to år ved stuetemperatur

Juryens motivering:

Løsningen er en ny innovation med kombination af højeffektiv barrierer som giver lang holdbarhed. De syretætte etiketter giver samtidigt et godt produktdisplay. Emballagen er genlukkelig og egnet til måltidssituationen. Løsningen giver en omkostningsbesparelse versus aluminium. Kan som plastemballage genvindes enten som materiale eller energi.

Salgs- og serveringsboks til konfekture

Beskrivelse:

Fazer Konfektyr fra Finland har i samarbejde med formgiveren LFH Illuminating Brands og lettiske emballagefremstiller VG Kvadra Pak AS udviklet en ny kartonboks til konfekture. Boksen består af to dele som adskilles når den åbnes. Emballagen er let at åbne. Den indre del fungere som et fad. Designet kombinerer de forskellige varemærker i en enkelt serie. Trykningen af delene sker simultant og hele emballagen egner sig til maskinel fyldning. Den skinnende lak og farve fremhæver chokoladens blødhed, delikatesse og høje kvalitet.

Juryens motivering:

Emballagen repræsenterer et nyt design og funktionalitet gennem hele forsyningskæden. Emballagen er effektiv på emballeringslinjen. Produktet er forseglet, genlukkelig samt giver en god forbrugeroplevelse. Tryk og design understøtter det gode band på butikshylderne. 

Transport- og forsendelsesboks til vin

Beskrivelse:

DS Smith Packaging Danmark har udviklet en ny transport- og forsendelsesemballage af bølgepap til forskellige slags vinflasker. Tre forskellige vinflasker kan lægges i emballagen og pakkes enkelt. Den er endog nem at åbne med en tearstrip. Emballagens styrke er testet og egner sig til kundespecifikke leverancer.

Juryens motivering:

Emballagen giver god beskyttelse af produktet, den er enkel at bruge til forskellige slags flasker. Den løser et problem som standardemballagerne ikke kan. Den er let at åbne. Materialet kan genbruges. 

Ekornes H-clips system

Beskrivelse:

Norske Peterson Packaging AS har udviklet et nyt låsesystem til bølgepapemballager. Låsen af plast fungerer samtidig som bærehåndtag og erstatter således clips, tape eller lim. Ved åbning behøver man ikke at bruge en kniv eller andre skarpe genstande som kan skade produktet, i dette tilfælde en kostbar Ekornes stol.

Juryens motivering:

Løsningen er ny innovation som løser et håndteringsproblem. Lukning og åbning skader ikke møblet. Håndtaget er fast og godt at tage fat i. Plast og bølgepap kan genbruges separat.

Køkkenhave boks

Beskrivelse:

Stora Enso Packaging fra Finland har i samarbejde med finske Fiskars Abp udviklet en emballage til Fiskars køkkenhave, et apparat med lys og vækstunderlag til urter. Emballagen består af en papkasse af bølgepap med indlæg og yderside med smukt tryk. Den ydre emballage fungerer også som indlæg i den indre.

Juryens motivering:

Boksen repræsenterer exceptionelt godt design med integration af mange funktioner, den har en god materialeanvendelse og den har en ny enkel åbningsklap samt en elegant finish.

Sammenpakning af "maksimum arm lamper"

Beskrivelse:

Glomma Papp, Norge har udviklet et nyt koncept for materialehåndtering. Emballering af værdifulde arbejdslamper sker på værkstedsgulvet i samarbejde med produktionen. Indlægget muliggør emballering og låsning af lamperne enkeltvis. Når alle lamper er pakket lægges låg på. På samme måde kan æsken pakkes ud igen på fx et sygehus med at tage en lampe ud ad gangen, hvilket gør at de ikke beskadiges. 

Juryens motivering:

Emballagen repræsenterer et nyt design af arbejds- og leveringsflow, som beskytter produktet, har et minimum af materialeforbrug og udgør en enkel og effektiv løsning for et dyrt produkt. 

Gulvdisplay med stor styrkekapacitet

Beskrivelse:

Tidligere emballering af Coca-Cola har bestået af bakker. Flaskerne pakkes nu i krympeplast og har brug for et underlag for at kunne stables. Et underlag til 24 flasker, hvor flere kan stilles på et display fungerer både som transport- og salgsemballage. Emballagen fremstilles af Glomma Papp, Norge.

Juryens motivering:

Emballage er en god løsning til mindre butikker, enkel at stille op og håndtere, har høj kvalitet på tryk, den er fugtbestandig. Den understøtter mærket/brandet.

Clas Olhson trækvægt flyttekasser

Beskrivelse:

Løsningen er udviklet af Smurfit Kappa Sverige for at lette stabling af kasser, samt muliggøre hjemtransport af 5+5 kasser ved hjælp af et håndtag.

Juryens motivering:

Emballageløsningen er enkel og funktionel til transport og lagring af kasser, den repræsenterer et minimalt materialeforbrug. 

 

Scanstar 2013 Juryen: