name

Vindere 2012

Her kan du se alle ScanStar vinderne fra 2012 konkurrencen afholdt i Sverige


Scanstar sætter pris på emballagens værdi

Scanstar er en årlig emballagekonkurrence som blev stiftet i 1969. Bag konkurrencen står de fem nordiske landes samarbejdsorganisation SPA, Scandinavian Packaging Association. Siden 1991 er over 800 emballager blevet vurderet af en professionel jury. I denne periode har ca. 190 bidrag modtaget en Scanstar,

At vinde en Scanstar indebærer, foruden at blive æret af en nordisk jury, også at man er berettiget til at deltage i den globale konkurrence WorldStar. En konkurrence som arrangeres af WPO, World Packaging Organisation, som er en sammenslutning af verdens nationale emballageorganisationer.

Årets Scanstar blev præsenteret på Scanpacks den 24. oktober 2012. 

Arrangør af årets konkurrence var Intressenföreningen Packforsk i samarbejde med Innventia.

Velkomnen

Anders Sörås, Ordf. i Scanpackjuryen
VD i Inressenföreningen Packforsk

Årets vindere er:

Displayemballage til personalarm

Producent: DS Smith Packaging Finland OY

Jurybeskrivelse:

Enkel og effektiv løsning, som både giver maksimal eksponering af produktet og en omkostningseffektiv håndtering i detailhandlen. Det genanvendelige emballagemateriale giver en natuligt og friskt opfattelse for forbrugeren.

Distributionsemballage til ferske laksefileter

Producent: Glomma Pack A/S

Jurybeskrivelse:

Emballageløsningen indeholder et nyskabende kølesystem. Juryen kunne specielt godt lide, at man erstattede oliebaseret EPS-plast med genanvendeligt materiale. De nye emballager tilbyder også kommunikative funktioner.

Stabelbar plastpalle

Producent: IPG Intelligent Packaging Group AB

Jurybeskrivelse:

En stabelbar plastpallesløsning, som giver miljømæssige og økonomiske fordele ved at såvel vægt og volumen som nødvendigt lagerplads reduceres.

Displayemballage til kyllingefileter

Producent: Peterson Packaging A/S

Jurybeskrivelse:

Emballagen har en enkel og effektiv lukkemekanisme, som kan åbnes uden brug af værktøj. Juryen testede låsefunktionen ved at slippe emballagen fra en meters højde – og den forblev lukket. 

Combi Round 

Producent: Promens Stilling A/S

Jurybeskrivelse:

Bægeret Combi Round kombinerer egenskaberne fra karton og plast og begge materialer kan nemt adskilles. Løsningen indebærer også en ny måde at kombinere termoformning af plast og konvertering af karton, hvilket indebærer en besparelse af oliebaserede materiale med op til 50 procent.

Konisk kasse til kompressorer

Producent: Smurfit Kappa Sverige AB

Jurybeskrivelse:

En specialudviklet konisk bølgepapemballage til NIBE-kompressorer, som ikke må lægges på siden eller op og ned. Konens brede base gør at emballagen per automatik placeres rigtigt. Emballagen er desudenforsynet med en speciel fastgørelsesplade i den øverste del, som fikserer og beskytter kompressorens følsomme topdel.

Emballage til køkkenvask

Producent: Stora Enso Packaging OY

Jurybeskrivelse:

Let anvendelig, effektiv og letrejst løsning, hvor flere lag af bølgepap giver en god beskyttelse. Emballagen imødekommer behovet for effektiv transport, opbevaring og håndering i hele forsyningskæden.

Tempix temperaturindikator

Producent: Tempix AB

  

Jurybeskrivelse:

En etiket med indbygget temperaturindikator som påvirker etikettens stregkode. Hvis produktet eksponeres for en alt for høj temperatur over lang tid bliver stregkoden ulæselig og varen kan ikke registreres i butikkens kasse. Konceptet garanterer på den måde fødevaresikkerhed og kvalitet i en ubrudt kølekæde.

Tetra Prisma Aseptic 330 ml Square DreamCapTM 26

Producent: Tetra Pak Sverige AB

Jurybeskrivelse:

En ny innovativ lukning, som er udviklet til at opfylde forbrugernes krav. Skruelågets funktionalitet og brugervenlighed er testet af både den svenske Rheumatism Association og Scanstarjuryen og begge fandt at lukningen opfylder de højeste forbrugerkrav.

Expedition Meal

Producent: Flextrus AB in co-operation with Campbell Soup Sweden AB

Jurybeskrivelse:

Et nyt emballage- og tilberedningskoncept til vildmarks- og ekspeditionsmad, som gør det muligt at holde maden varm under tilberedelsen. Den brede åbning med måleangivelse på indersiden gør det enkelt at tilberede samt at spise maden direkte fra emballagen.