name

Vindere 2011

Her kan du se alle ScanStar vinderne fra 2011 konkurrencen afholdt i Norge


Se de 11 vindere af årets Scanstar!

Der var i alt tilmeldt 19 emballager til vurdering i årets nordiske emballagekonkurrence Scanstar. 8 kom fra Danmark, 3 fra Finland og 8 fra Norge, og af disse fik 11 emballager en Scanstar. Vort svenske broderfolk var desværre ikke repræsentret med bidrag i år.

Juryen udtaler, at de er glade over at kunne uddele så mange som 11 priser. De er også meget glade for, at de vindende løsninger repræsenterer hele spektret af emballageapplikationer. Her er både specielt designet transportcontainere til oversøisk transport og en særlig emballage til sikkerhedskoder til internet-handel. Også F-packs og D-packs til brug i den almindelige detailhandel var godt repræsenteret.

Prisuddelingen fandt sted på Emballagedagene i Sandefjord den 3. november. Alle 11 prisvindere var til stede og fik hver sit Scanstar-diplom af juryens formand, Kari Bunes, direktør i Norsk Emballageforening. Hun benyttede lejligheden til at understrege, at da kriterierne for at opnå en Scanstar er strenge, er prisen givet til emballageløsninger, der har et gennemført højt niveau. Hun opfordrede også til aktiv mobilisering for at få de svenske emballageproducenter og -brugere tilbage i konkurrencen.

Følgende 11 glade vindere kan smykke sig med hver sin Scanstar:


Amcor E-Close


Vinder: Amcor Flexibles
Producent: Amcor Flexibles                                                                                                                         
Bruger: Arla Foods
Land: Danmark
Type af emballage: Forbruger

Juryens begrundelse:

Emballagen løser et forbrugerønske om, at det nemt kan åbnes og lukkes gentagne gange. Ved lukning ser emballagen ud til at være tæt. Igen og igen. Når beholderen er åbnet er snitfladerne rene for plastrester. Emballagen skiller sig ud, først og fremmest som brugervenlig og som en nyhed.Skillevæg til 6 flasker vin

Vinder: CC & Co
Producent: CC & Co
Bruger: Kjær Sommerfelt Vin
Land: Danmark
Type af emballage: Transport-/ distribution

Juryens begrundelse:

Emballagen synes tilsyneladende enkel, men designet er smart. Løsningen er lavet i et emne, hvilket gør det lettere at pakke. De samme værktøjer kan bruges til alle bølgepapkvaliteter, hvilket gør det billigere at producere. Emballagen fremhæver sig indenfor flere af bedømmelseskriterierne, men først og fremmest konstruktion og miljø.Alu Cartridge Foampallet

Vinder: SCA Packaging Flamingo
Producent: SCA Packaging Flamingo
Bruger: Amminex
Land: Danmark
Type af emballage: Tansport-/ distribution

Juryens begrundelse:

Emballagen løser en udfordrende oversøisk transport af aluminiumscontainere fyldt med gas. Pallen er integreret i transportcontaineren og anvendes i både fremsendelse og returtransport. Væsentlige volumen- og vægtbesparelser i forhold til den tidligere løsning, giver dokumenterede miljømæssige fordele. Emballagen dækker alle evalueringskriterier, men skiller sig ud, især på miljø og brugervenlighed.Aluminiumsbakke Tibon®

Vinder: Plus Pack
Producent: Plus Pack
Bruger: Storkjøkken og forbruker
Land: Danmark
Type af emballage: Forbruger

Juryens begrundelse:

Emballagen er fremstillet ved hjælp af en ny patenteret teknologi med erfaring hentet fra et andet område og kan opvarmes med væsentligt mindre energi end andre lignende emballager. Løsningen giver hurtigere og mere pålidelig varmebehandling, hvilket kan gavne både forbrugere og fødevareproducenter. Emballagen fremhæves først og fremmest, når det kommer til miljøet og som en interessant nyhed.SuperLock

Vinder: Superfos
Producent: Superfos
Bruger: Matindustrien
Land: Danmark
Type af emballage: Forbruger

Juryens begrundelse: 

Emballagen nærmer sig et perfekt bæger ved at det bringer nogle af de funktioner, der findes i kombinationen glas/metal over til en ren plastemballage, fx de fremragende barriereegenskaber og den præcise åbne- og lukkemekanisme. Emballagen er stabelbar og har en god overflade til grafisk eksponering/billede af produktet. Emballagen har alle de forventede elementer i sig, men udmærker sig især indenfor brugervenlighed.


F-secure; Internet security 2011

Vinder: SOLVER palvelut/ Pyroll Group
Producent: SOLVER palvelut/ Pyroll Group
Bruger: F-secure
Land: Finland
Type af emballage: Anden emballage

Juryens begrundelse:

Emballagen løser på en genial måde emballering af et sikkerhedsprodukt, der tidligere var pakket i plast. Løsningen er lige så smart som den er enkel, beskytter godt og er nem at åbne. Hertil kommer at materiale- og energiforbruget er reduceret i forhold til den tidligere løsning. Emballagens særpræg er primært nyhedsværdi og bekvemmelighed.

 Emballagebakke til friske rejer i lage

Vinder: Smurfit Kappa Norpapp
Producent: Smurfit Kappa Norpapp
Bruger: Lyngen Reker
Land: Norge
Type af emballage: Transport-/ distribution  

Juryens begrundelse:

Emballagen skiller sig ud som et eksempel på, at velfungerende løsninger kan forbedres. Den tidligere EPS-bund er erstattet med fibre, der bidrager til at gøre boksen betydeligt mindre i sammenklappelig tilstand. Antallet af paller fra emballageproducent til kunde er mere end halveret. Æsken er også mindre i opslået tilstand, og derudover får detailhandlen et mono-materiale ind i deres butik. Denne emballages særpræg er især indenfor miljøet.


Molift Smart

Vinder: Peterson Emballasje Sykkylven
Producent: Peterson Emballasje Sykkylven
Bruger: Molift Group
Land: Norge
Type af emballage: Transport-/ distribution  

Juryens begrundelse:

Emballagen beskytter et værdifuldt produkt på B2B-markedet. Løsningen med tilpassede indlæg simplificerer processen og gør at produktet ligger mere stabilt under transport. Emballagen skiller sig særligt ud omkring miljø- og brugervenlighed.

D-pack til posemayonnaise

Vinder: Mills
Producent: Peterson Emballasje Sarpsborg
Bruger: Mills
Land: Norge
Type af emballage: Transport-/ distribution

Juryens begrundelse:

Emballagen tager hånd om et stort produkt i dagligvarehandlen, hvor små forbedringer ofte kan have store effekter. Emballagen sparer materiale, giver én enhed mindre i distributionen, forenkler og sparer tid i butikken og giver en god eksponering. Emballagen fremstår som bruger- og miljøvenlig.

Bag-in-box til saft og juice

Vinder: Glomma Papp
Producent: Glomma Papp
Bruger: Slagberga Foods & Beverage
Land: Norge
Type af emballage: Forbruger

Juryens begrundelse:

Løsningen er en klar og synlig forbedring af en kendt emballage. Håndtaget er en del af emballagen, aftapning kan foretages i både liggende og stående stilling. Emballagen er tilpasset en standardpakkemaskineløsning, der gør det lettere for små producenter at komme i gang og konstruktionen med 8-kanter giver en bedre stablingsstyrke, på trods af at bølgepapkvaliteten er reduceret. Alt dette er integreret i et enkelt stans, hvilket er fantastisk smart. Emballagen fremhæver sig inden for flere af evalueringskriterierne, men primært på brugervenlighed og miljø.

D-pack og displayemballage til chokolade

Vinder: Peterson Emballasje Sarpsborg
Producnt: Peterson Emballasje Sarpsborg
Bruger: Brynild Gruppen
Land: Norge
Type af emballage: Transport-/ distribution

Juryens begrundelse:

Emballagen er et meget godt bevis på, hvad der kan opnås i et tæt samarbejde mellem producent og kunde. Der er optimeret på alle niveauer, og resultaterne viser, at også eksponering af produkterne i butikken er forbedret. Imponerende. Emballagens særpræg er helhedstænkningen omkring optimering.